XPel är ett gamingläger med ett kristet fokus. Detta innebär att det ges möjlighet till andakter och gudstjänster under lägret. Vi serverar mat vid fasta tider och första natten/nätterna har tar vi paus i spelandet för att sova. Sista natten får deltagarna dock vara uppe hur länge de vill, detta gör att XPel skiljer sig från många andra gaming-event.

Vi jobbar också aktivt med att undvika förbud när det kommer till vilka spel deltagarna spelar. Ni kommer själva överens med era barn vilka spel som är okej för dem att spela. Ser vi att ett spel är direkt olämpligt i förhållande till en deltagares ålder eller att en äldre deltagare spelar ett spel med en åldersgräns och yngre tittar på så försöker vi genom samtal hantera situationen på ett konstruktivt sätt.

XPel har en del ordningsregler som vi vill se att alla deltagare följer, man har själv ansvar för den utrustningen man tar med sig och att man följer de regler som vi har för eventet. I dessa står det bland annat att lägret är helt DROG & ALKOHOLFRITT samt att man inte får göra något som bryter mot svensk lag som fildelning av upphovsrättsskyddat material.

Vårt mål med XPel är inte bara att man ska få spela mycket och få jätteroliga dagar utan även att man ska få ta ansvar för sig själv, för andra, sitt spelande och få möjlighet att finna eller fördjupa sin tro.